Voorbereiding…

Voorlichtingsavond

Zeker als je bevalt van je eerste kind is het bezoeken van de voorlichtingsavond echt een aanrader. Ook voor je partner!

Deze avond wordt verzorgd door twee verloskundigen. Zij verstrekken informatie over de bevalling, over je lichaam en over verantwoord bewegen. Dit neemt veel onzekerheden weg, zodat je de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Beval je voor het eerst? Dan word je door ons voor deze voorlichtingsavond uitgenodigd. Ben je al eerder bevallen? Dan ontvang je geen uitnodiging, maar ben je nog steeds van harte welkom. Houd in dat geval onze Facebookpagina in de gaten voor actuele data.

Misschien heb je na de voorlichtingsavond nog aanvullende vragen. Of wil je onder vier ogen iets persoonlijks bespreken?

Daar maken we graag tijd voor. Wanneer je dit aangeeft tijdens het spreekuur plannen we extra tijd voor je in.

Geboorteplan

Het is belangrijk om samen met je partner te praten over de bevalling. Wat verwachten jullie van elkaar? En wat verwachten jullie van anderen?

Je kunt je wensen opschrijven in een geboorteplan. Neem je geboorteplan mee naar het spreekuur en maak deze ook kenbaar aan anderen die bij de geboorte aanwezig zijn. Zo kan iedereen rekening houden met jullie wensen. Houd het zo eenvoudig mogelijk en beschrijf vooral wat echt belangrijk is. Voorbeelden zijn:

  • Waar wil je bevallen
  • Baringshoudingen
  • Pijnstilling
  • Contact met de baby
  • Fotograferen of filmen
  • Wie mogen erbij zijn

Je kunt meer tips en een voorbeeld vinden op de website van de deverloskundige. Als je specifieke wensen hebt is het belangrijk dat je deze vooraf met ons bespreekt.