Vitaliteitsecho…

Deze vroege echo vindt plaats als je acht à negen weken zwanger bent en is bedoeld om te zien of de zwangerschap intact is, ter geruststelling. Een uitgerekende datum is nog niet vast te stellen. We bekijken of het kindje zich in de baarmoeder bevindt, of het hartje klopt en of het om een of meer kinderen gaat. Bij ongerustheid, bijvoorbeeld na een eerdere miskraam of bij bloedverlies, kan deze echo ook eerder in de zwangerschap plaatsvinden. Voor deze echo betaal je niets.

Uitwendig of inwendig

De echo kán soms uitwendig worden gedaan. Voorwaarde is dan wel een flink gevulde blaas die de nog kleine baarmoeder iets omhoog drukt, waardoor deze beter in beeld komt.
Onze voorkeur gaat naar een inwendige echo. Hierbij maken we gebruik van een speciale probe die via de vagina wordt ingebracht om zo dicht mogelijk bij de baarmoeder te komen. De beeldkwaliteit is vergeleken met een uitwendige echo beter.

De Vitaliteitsecho? | Verloskundigenpraktijk Wereldkind - Verloskundigenpraktijk Wereldkind, praktijk voor verloskunde en echoscopie