Pijnbestrijding…

Bevallen doet pijn, daar kunnen we niet omheen. Maar iedere bevalling is anders en iedere vrouw ervaart pijn op haar eigen manier. Het belangrijkste is dat je je er niet tegen verzet. Bij verzet tegen pijn komt er namelijk meer adrenaline vrij in het lichaam. Die stof zorgt ervoor dat de ontsluiting minder vlot verloopt. Probeer de knop om te zetten en de pijn te accepteren. In dat geval maakt je lichaam endorfine aan, waardoor je in een roes-achtige toestand komt. De pijn is zo beter te verdragen. Bedenk dat de pijn tijdelijk is en een doel heeft, namelijk de geboorte van jullie kind!

Ons advies: Ga niet te snel liggen, blijf in beweging en verander regelmatig van houding. Zorg dat je mensen in je omgeving hebt waarbij je je veilig voelt en die je kunnen helpen de pijn op te vangen. Bijvoorbeeld je partner, een familielid, een vriendin of de kraamverzorgster. In goed overleg met de verloskundige van Wereldkind zijn er allerlei opties om eventueel de pijn te verzachten. Met of zonder medicijnen, thuis of in het ziekenhuis. Lees de folder ‘Hoe ga je om met de pijn?‘ als je meer informatie zoekt over pijnbestrijding. Of klik op de links hiernaast.

Pijnbestrijding Bevalling | Verloskundigenpraktijk Wereldkind - Verloskundigenpraktijk Wereldkind, praktijk voor verloskunde en echoscopie