Kraamtijd…

De eerste 10 dagen na de bevalling is een tijd om uit te rusten, te herstellen en verwend te worden. Je leert om je kind te verzorgen en kunt wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Deze veranderingen kosten veel energie. Daarom adviseren wij je om tussen 13:00 en 15:00 uur te rusten.

In de kraamperiode komen we regelmatig bij je thuis. Tijdens deze bezoekjes controleren wij of alles goed verloopt met jou en met het kind, zowel lichamelijk als psychisch. Ook de kraamverzorgende speelt een rol bij het signaleren, onder onze supervisie. Tevens komt aan bod hoe jij en je partner terugkijken op de bevalling en hoe het ouderschap jullie afgaat. Verder geven we advies bij het voeden van de baby, controleren en verwijderen wij hechtingen en voeren we de hielprik uit.

Als je onder behandeling bent van een gynaecoloog, dan kun je voor de begeleiding in de kraamtijd ook bij verloskundigenpraktijk Wereldkind terecht. Je kunt je hiervoor eenvoudig telefonisch bij ons aanmelden.

Kraamtijd Hoe En Wat? | Verloskundigenpraktijk Wereldkind - Verloskundigenpraktijk Wereldkind, praktijk voor verloskunde en echoscopie