Echoscopie…Alles onder één dak

Wereldkiek is de echopraktijk van verloskundigenpraktijk Wereldkind. De vijf verloskundigen van praktijk Wereldkind zijn tevens gediplomeerde echoscopisten. Binnen dit specialisme wordt ons team verder versterkt met Corine Passchier (echoscopiste Groene Hart ziekenhuis/ In Zwang Gouda). Met behulp van geavanceerde echoapparatuur kunnen alle voorkomende echoscopische onderzoeken binnen onze praktijk worden verricht. Dit maakt Wereldkind uniek in de wijde omgeving!

echoscopie, Vitaliteitsech,o Echo bij vaginaal bloedverlies, Termijnecho, Combinatietest, 20-wekenecho, Groei-echo, Echo voor placentalokalisatie

Echoscopie…Alles onder één dak

Wereldkiek is de echopraktijk van verloskundigenpraktijk Wereldkind. De vijf verloskundigen van praktijk Wereldkind zijn tevens gediplomeerde echoscopisten. Binnen dit specialisme wordt ons team verder versterkt met Corine Passchier (echoscopiste Groene Hart ziekenhuis/ In Zwang Gouda). Met behulp van geavanceerde echoapparatuur kunnen alle voorkomende echoscopische onderzoeken binnen onze praktijk worden verricht. Dit maakt Wereldkind uniek in de wijde omgeving!

Vertrouwd

De echo’s bij Wereldkind worden gemaakt door een team van ervaren en gekwalificeerde echoscopisten die bovendien verloskundigen zijn. Een echo kan spannend zijn. Hoe fijn en vertrouwd is het dan als de echoscopiste ook jouw verloskundige is, iemand die je al kent en die zich betrokken voelt.

Wat is echoscopie?

Echoscopie is een veilige onderzoeksmethode om je kindje al tijdens de zwangerschap in beeld te brengen. Bij het maken van echo´s worden geluidsgolven het lichaam ingestuurd. Deze botsen tegen een object (de baby) en worden teruggekaatst naar de camera. De computer maakt hier 2D-, 3D- of 4D-beelden van. Op deze manier kunnen de organen en andere inwendige structuren van de baby worden onderzocht.


Medische echo’s en pretecho’s

Niet alle echo’s zijn hetzelfde. Er zijn medische echo’s en pretecho’s. Bij medische echo’s is er een medische reden, zoals onderzoek naar groei, afwijkingen of het vermoeden van een afwijkende ligging; pretecho’s zijn bedoeld om ontspannen naar je kindje te kijken. Deze echo’s kun je laten maken op een gewenst moment tijdens de zwangerschap. Voor meer informatie over pretecho’s lees hier verder

Medische echo’s

Ook medische echo’s kunnen onderling weer verschillen. De aanleiding, het doel of de fase in de zwangerschap maken het onderscheid, namelijk:

  • Vitaliteitsecho
  • Echo bij vaginaal bloedverlies
  • Termijnecho
  • liggins-echo
  • 20-wekenecho
  • Groei-echo
  • Echo voor placentalokalisatie
echoscopie, Vitaliteitsech,o Echo bij vaginaal bloedverlies, Termijnecho, Combinatietest, 20-wekenecho, Groei-echo, Echo voor placentalokalisatie

Onder controle bij een andere verloskundigenpraktijk?

Ook dan ben je van harte welkom voor een echoscopie bij Wereldkiek. Voor een medische echo heb je wel een verwijzing van je eigen verloskundige nodig. Voor een pretecho is dit niet nodig. Je kunt direct een afspraak met ons maken.

Samengevat…

Ook voor echoscopie ben je bij ons aan het juiste adres!

Wereldkiek is aangesloten bij de Stichting Prenatale Screening (SPS) Randstad-Midden. Dit centrum is verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging.