Voeding

Tijdens je zwangerschap zal de verloskundige van Wereldkind de keuze voor borst- of flesvoeding uitgebreid met je bespreken. Het is belangrijk dat je een keuze maakt waar je zelf volledig achter staat.

Borstvoeding

Borstvoeding wordt wereldwijd als eerste keus voor babyvoeding aangeraden. Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces dat soms wel wat doorzettingsvermogen vraagt. Maar het is de moeite waard: borstvoeding geven kent grote voordelen voor de gezondheid van moeder en kind.

Klik op onderstaande links om meer te lezen:

www.deverloskundige.nl

www.lalecheleague.nl

www.borstvoedingnatuurlijk.nl

Verscheidene organisaties geven voorlichtingsbijeenkomsten over borstvoeding. Deze bijeenkomsten schetsen een reëel beeld over wat je kunt verwachten. In de praktijk blijkt dat de kans van slagen toeneemt indien je goed voorbereid aan borstvoeding begint. In onze praktijk vind je meer informatie over deze bijeenkomsten.

Flesvoeding

Kan of wil je geen borstvoeding geven? Dan is kunstvoeding een goed alternatief. Hierbij is het verstandig om vooraf stil te staan bij het soort voeding dat je wilt geven. Komen er veel allergieën in de familie voor? Dan is hypoallergene voeding een verstandige keus. Er zijn heel veel merken kunstvoeding, van de diverse huismerken tot de bekende merken ‘Nutrilon’ of ‘Hero baby’